tiistai 8. maaliskuuta 2016

Lääkkeen lopetus vol 2.

Tiistaita teille ja hyvää naistenpäivää!

Eilisen postauksen lopussa jo mainitsinkin, kun ei oikein ajatus kulkenut. Tämä ajatusten jökkiminen alkoi eilen joskus klo 16 aikoihin ja jatkui myöhälle iltaan. Tajusin kokeneeni saman oudon fiiliksen ennenkin, silloin joskus viimeeksi kun lopettelin Citalopramia.
Tämä ajatusten jumitus oli melko ärsyttävää. Tuntui ettei ajatukset ja ulosanti oikein synkannut keskenään. Samalla olo oli sellainen, kuin olisi juuri herännyt, jotenkin pöhäinen/tunkkainen. Tätäkin on hieman hankala selittää, joten kuvailen tilaani muutamilla adjektiiveilla. Pöhnäinen, jumiutunut, hidas, tunkkainen, väsynyt, lukkoutunut, sumuinen. Tämä olotila hälveni nukkumaan mennessäni ja tänä aamuna olo on ollut taas normaali. Ajatukset on kirkkaammat ja ulosanti sujuvaa.

Lueskelin ennen nukkumaan menoa Aku Kopakkalan kirjaa SSRI-lääkityksestä. Todella monet tutkimukset kyseistä lääkkeestä on niiden lääkefirmojen teettämiä, jotka lääkettä kauppaavat. Joten voiko kaikki tutkimustulokset olla kovin puolueettomia? Nämä tahot, jotka ovat tutkineet SSRI-lääkitystä puolueettomasti ovat saaneet aikaan mielenkiintoisia tuloksia. Lähes kaikki tutkimustulokset toivat ilmi sen, että lumelääke oli joko samalla tasolla tai parempi, kuin jokin SSRI-lääke. Kohderyhmänä olivat siis masentuneet asiakkaat. Hieman huolestuttavaa on myös se, ettei lääkityksen pidempiaikaisista vaikutuksista ihmisiin ole tehty. Lopetusoireista tiedetään jotakin mutta niitä vähätellään lääkäreiden taholta. Monasti lopetusoireet voi jatkua kuukausia ja tämän takia monet lääkärit voivat tulkita nämä oireet masennusjakson uusimiseksi ja aloittaa lääkityksen uudelleen. Tästä päästään helposti siihen, että masennus kroonistuu.

Voisin kirjoittaa aiheesta enemmänkin mutta teen siitä mieluummin joskus ihan oman postauksensa. Pointtina vain se, että tästä lääkkeestä on tehty hittituote suurten lääkefirmojen markkinoinnin ansiosta ja näitä määrätään mielettömin määrin kansalle, välillä melko heppoisinkin perustein. Uudet lääkkeet ovat mielestäni hyvä juttu, oli vaiva mikä hyvänsä. Mielestäni olisi myöskin hyvä, että uusia lääkkeitä testatttaisiin kunnolla, ennen niiden lanseeraamista suurelle yleisölle.

Kuinka pitkään teillä on nuo lopetusoireet/vieroitusoireet kestäneet ja millaisia ne ovat olleet?


2 kommenttia:

  1. Tuliko lisää jumiutunutta olotilaa vielä seuraavina päivinä?

    VastaaPoista

Voit esittää ajatuksesi taikka kysymyksesi tähän: